Om Grandiosa

vi-snakker-ekte-kjærlighet

Pizza Grandiosa er Norges favorittpizza og hvert år spises det over 25 millioner enheter av den populære pizzaen. Visste du at nordmenn har spist over 600 millioner Grandiosa siden 1980?
Grandiosa er laget av de beste råvarer, kombinert i en unik og hemmelig oppskrift. Derfor er Grandiosa en sikker vinner – hver gang.

Vi snakker ekte kjærlighet!

0
Det spises årlig omtrent 47 millioner frossenpizza i Norge, og nesten halvparten av disse er en Grandiosa.​

Slik startet det

På slutten av 1970-tallet trengte Stabburets fabrikk på Stranda flere ben å stå på, og forslaget om å starte pizzaproduksjon dukket opp. Pizza var et forholdsvis eksotisk fenomen i Norge i 1980. Det var allerede noen varianter i frysedisken, men dypfryst pizza ble ofte sett på som mat for spesielt interesserte. Tanken med Grandiosa var å lansere en pizza som alle kunne like og som hadde en jevn kvalitet som folk kunne stole på. I tillegg skulle størrelsen være slik at flere kunne spise den sammen.

Både tilblivelsen av produktet og markedsføringen var preget av flere tilfeldigheter enn det som er vanlig ved produktlanseringer i våre dager. Blant annet sies det at daværende administrerende direktør i Nora Industrier, Leif Frode Onarheim, ringte fabrikksjef Ivar Moss og spurte om han kunne lage pizza på Stranda. Moss svarte straks ”Ja”. Da samtalen med Onarheim var over, viste det seg at Moss nok ikke visste helt hva han hadde svart ja til, for han snudde seg mot kona og spurte- ”Ka pokker e pizza for noke?”

Eldre-grandiosa-fabrikk-stranda
Grandiosa-første-reklame-1984
Tidslinje

Listen to daily tech news podcast

Den aller første produksjonen av Pizza Grandiosa skjedde 11.februar 1980 på fabrikken til Nora i Stranda.

Folkepizza

På 80-tallet utviklet den seg sakte, men sikkert til en folke-pizza. Likevel var det først på 90-tallet at salget virkelig tok av, og Grandiosa ble et fenomen i norsk matkultur. I perioden 1993–2000 ble salget mer enn fordoblet. Fra 2001 til 2011 doblet salget av Grandiosa seg igjen målt i forbruker-kroner. Dette kom blant annet av at Grandiosa ble lansert i flere nye, populære varianter.

I en undersøkelse Stabburet gjennomførte i 2004, svarte nesten 20 % av befolkningen at de mener Grandiosa er en av våre nasjonalretter.

norges-mest-spiste-pizza

En pizza for alle

Grandiosa er for alle mennesker i situasjoner hvor man har behov for et fullverdig, raskt og lettvint måltid som smaker godt. Og Grandiosa kan fint inngå som en middag i et variert og sunt kosthold. Grandiosa består av mel, kjøtt, ost og grønnsaker. Dette er anerkjente råvarer i ethvert sunt kosthold.

I en undersøkelse Stabburet gjennomførte i 2004, svarte nesten 20 % av befolkningen at de mener Grandiosa er en av våre nasjonalretter.